NYILATKOZAT

A napokban elindult egy online kezdeményezés az esküvők, valamint a lagzik mielőbbi megtarthatóságának érdekében. Egy esküvői szolgáltató kolléganő petíciót indított, miszerint arra kérik a Kormányt, hogy az mihamarabb oldja fel az esküvőkre vonatkozó összes korlátozást az ország minden területén.

Ezúton azt a nyilatkozatot tesszük az Esküvőszervezők Szakmai Konferenciájának szervezőivel, akik támogatásukról biztosították Egyesületünk azon álláspontját, hogy a jelenlegi kezdeményezés nem átgondoltan, a felelősségvállalás teljes hiányát tükrözve, óriási gazdasági és eszmei károkat okozva jött létre, és adott életet egy olyan folyamatnak, amely nem tükrözi egyik nyilatkozatot tevő, szakmabelieket szorosan összefogó, és azokat hosszú ideje érdemben segítő szervezet, szerveződés vezetőinek ezzel kapcsolatos véleményét sem.

Éppen ezért szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a petíciót kezdeményező és azt aláíró magánszemélyekkel, esküvői szolgáltatókkal ez esetben sajnos nem tudunk eszmei közösséget vállalni, de megértjük a problémáikat és a kétségbeesésüket, és igyekszünk rájuk elfogadható megoldást is találni. Rengeteg kiváló dolgot elértünk már külön-külön is, de úgy hisszük, hogy egyfajta „támadással” ez nem ér – minden résztvevő számára – megfelelő célt.

Amennyiben a Kormány engedélyezi a korlátozások könnyítését, tájékoztatni fogunk mindenkit – ahogy eddig is tettük -, és igyekszünk valódi segítséget nyújtó tanácsokat adni a bennünket felkereső párok és szolgáltatók számára.

Nagyon kérünk mindenkit, hogy kizárólag a kockázatokat jól átgondolva, felelősségteljesen hozzon döntést az esküvője vagy az esküvőn végzett munkája kapcsán!

 
Budapest, 2020. május 6.

Barnaki Kamilla                                          Varga-Kovács Tímea és Losonczi Viktória
az ESZSZÉ elnöke                       az Esküvőszervezők Szakmai Konferenciájának szervezői