Nem könnyű feladat idén esküvőt szervezni, hiszen a járvánnyal kapcsolatos szabályozások akár hetente is átalakíthatják az addigi terveket. Egy ilyen rendhagyó helyzetben még a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a jegyespároknak, mi kerüljön a meghívóba, mit hogyan fogalmazzanak meg, illetve hogy mikor adják át azokat a meghívottaknak. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani néhány ötlettel.

1. Save the Date! Soha nem volt még ennyire indokolt élni ezzel a lehetőséggel! Mivel erre a dátumon kívül tényleg semmi mást nem kell írnotok, a továbbiakban teljesen szabad marad a kezetek a szervezés során: szükség esetén megváltoztathatjátok a nap menetrendjét, a szertartások időpontját, de akár a helyszínt is. Ráadásul így később is ráér átadni a meghívót (akár az esküvőtök előtt 1-2 hónappal), hiszen a dátumot minden vendégetek régen feljegyezte már.

2. A kevesebb több! A meghívókba csak a legszükségesebb időpontok kerüljenek: hagyjátok el a számukra lényegtelen információkat, mint amilyen a tortavágás vagy a menyasszonytánc kezdete. Bőven elég, ha a szertartások helyét és idejét, valamint a mindezeket megelőző vendégvárás időpontját írjátok bele. Így, ha úgy alakulna, hogy időkorlátot vezetnének be az esküvőtök napjára, a nap menetrendjét tetszés szerint alakíthatjátok anélkül, hogy a vendégeiteket minderről külön tájékoztatni kellene.

3. Hagyományos meghívó – digitális csavarral. A legtöbb pár ragaszkodik a klasszikus papír meghívókhoz, és a vendégek többsége is jobban szereti, mintha csak egy honlapra kellene kattintania. Pedig lássuk be, a jelenlegi körülmények között számos előnye lenne ez utóbbinak. De miért is ne ötvözhetnétek a kettőt? Készíttethettek hagyományos meghívót, amibe a szokásos formaságokon túl leírhatjátok a honlap címét is, ahol a meghívottak értesülhetnek az esetleges változásokról is.

4. Change the Date! Igen, ha minden kötél szakad, akkor sajnos előfordulhat, hogy át kell tennetek az esküvőtöket egy másik dátumra. Erről értesíthetitek a vendégeiteket egy egyszerű, de szépen megtervezett kártyával, ami illeszkedhet az eredeti meghívótok stílusához is. Reméljük, ezekkel az ötletekkel kicsit segíthettünk nektek és drukkolunk, hogy bármilyen dátumra is kerül majd az esküvő, azt boldogan, felszabadultan tudjátok szeretteitekkel megünnepelni!