Jogorvoslat

Az esküvőszervezés nem várt buktatói

Mikor az esküvőszervezés nehézségeiről kérdezzük a jegyespárokat, mindenki a költségvetés betartására vagy a megfelelő szolgáltatók megtalálására gondol először. A szervezés előrhaladtával azonban hamar szembesülnek vele, hogy ennél többről van szó: nemcsak rendezvényszervezőként, családi pszichológusként, pénzügyi szakemberként, de jogászként is helyt kell állniuk. Az első szerződések aláírásával kezdődik az igazi aggodalom… Mindent beleírtunk, nem maradt ki semmi fontos? Szükség van egyáltalán szerződésre, hát hol a bizalom? Mi lesz, ha a szolgáltatónk lebetegszik, meggondolja magát, elérhetetlenné válik? Ha a választott szolgáltató megfelel azoknak a feltételeknek, amik szerintünk alapvetőek egy korrekt, minősített szolgáltató esetében, akkor már jó úton jártok a nyugodt esküvő felé!

Vitás helyzet – kihez fordulhatok?

A szolgáltatók és a megrendelők egyaránt emberek: hibázhatnak, félreérthetnek, vitázhatnak. A nézeteltérések rendezésében jól jöhet egy külső, független, szakmai segítség, mielőtt komoly és költséges jogi lépéseket tennének a felek. Egyesületünk egyik fő célja a vitás helyzetekben nyújtott segítség, független szakmai tanácsadók és – szükség esetén – az egyesület megbízott jogásza által. Akár két szolgáltató, akár megrendelő és szolgáltatója közti nézeteltérésről van szó, igyekszünk megnyugtató megoldást találni mindkét fél számára a szervezés során és az esküvő után felmerülő problémák esetében egyaránt. Célunk, hogy mind a jegyespárok, mind kollégáink terhei csökkenjenek azáltal, hogy tudják, számíthatnak segítségre ilyen téren is.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a fenti vállalásainkat akkor tudjuk hatékonyan teljesíteni, ha az érintett szolgáltató az Egyesületünk tagja. Számunkra ismeretlen, esetleg céges háttér, számlaadás nélkül működő szolgáltatókért Egyesületünk semmilyen felelősséget nem tud vállalni, ezért kérünk titeket, körültekintően válasszátok ki azokat, akikre az esküvőtöket bízzátok.

Amennyiben a segítségünkre, vagy kimondottan jogászunk tanácsaira lenne szükséged, akár Szolgáltatóként, akár Párként, keress bennünket elérhetőségeinken!