Etikai kódex

Preambulum

Az Esküvői Szolgáltatók Szakmai Érdekképviseleti Egyesülete azzal a céllal jött létre, hogy egységes iránymutatást és érdekképviseletet biztosítson minden esküvői területen dolgozó szolgáltatónak illetve a házasulandó pároknak.

Esküvői szolgáltató: minden olyan egyéni vagy társas vállalkozás, mely tevékenységével aktív szerepet vállal egy adott esküvő előkészítésében, levezénylésében, megörökítésében.

Az etikai kódex célja a fent említett egységes iránymutatás alapjainak meghatározása, melyet az egyesület minden tagja magára nézve kötelezően és önkéntesen elfogad, munkáját az itt meghatározott normák szerint végzi.

Alapelvek

Az esküvői szolgáltató a tevékenységét minden esetben a megbízóval kötött szolgáltatási szerződés alapján végzi, mely tartalmazza a megrendelt termék / szolgáltatás meghatározását, a teljesítés feltételeit, pénzügyi ütemezését és a teljesítés meghiúsulása esetén érvényes következményeket.

A szolgáltatónak rendelkeznie kell az általa végzett tevékenységre feljogosító megfelelő végzettséggel, működési engedéllyel valamint számlaképességgel.

Az esküvői szolgáltató tudomásul veszi, hogy az alkohol legcsekélyebb mértéke is negatív hatással van a reflexekre, ítélőképességre látásra és a hallásra, így a megbízóval kötött szerződés időtartama alatt semmilyen formában nem fogyaszt alkohol tartalmú italt.

A szolgáltató figyelembe veszi az adott esemény különleges és megismételhetetlen jellegét, így a késés legcsekélyebb formája sem elfogadható számára. A megbízóval egyeztetett időpontban és helyszínen a távolságtól, időjárási és egyéb környezeti tényezőktől függetlenül munkavégzésre készen megjelenik.

A szolgáltató kizárólag olyan feladatok elvégzését vállalja, melyhez rendelkezik megfelelő szakértelemmel és technikai háttérrel. Feladatát a társszolgáltatók aktív közreműködése nélkül is képes kell legyen maradéktalanul elvégezni. Ennek érdekében minden olyan eszközzel kapcsolatban, melynek működése kritikus a vállalt szolgáltatás teljesítése érdekében, rendelkeznie kell tartalék megoldással.

Alkalomhoz illő megjelenés. Az esküvői szolgáltató minden helyzetben megtiszteli a megrendelőt azzal, hogy a megbízás teljes időtartama alatt az alkalomhoz illő elegáns öltözékben jelenik meg. Ajánlott – amennyiben az adott szolgáltatói szerepkör (pl. vőfély) más öltözéket nem igényel – férfiaknál zárt elegáns cipő, hosszú szövet nadrág és hosszú ujjú ing. Hölgyek esetében: visszafogott, nem figyelemfelkeltő színű viselet, kényelmes alkalmi cipő, nyári időszakban is vállat takaró felső, vagy vékony blézer. 

Az esküvői szolgáltató a munkáját minden esetben köteles úgy végezni, hogy azzal az eseményen résztvevő további szolgáltató munkavégzését a lehető legkevésbé akadályozza. A közös cél érdekében együttműködik a társszolgáltatókkal, hogy a megrendelő minden megbízott szolgáltatótól a lehető legjobb minőségű szolgáltatást kapja.