Egyesületünk alapítói

V. Dávid Andrea – az Egyesület Elnöke

2005 óta fotózok esküvőket, ami egyben a munkám, a hobbim és a hivatásom is. Pár év itthoni szakmai tapasztalat után Torontóban szereztem diplomát Független Digitális Fotóművész szakon, és pár évig Kanadában illetve az USA-ban fotóztam esküvőket. Hazatérve is folyamatosan igyekszem fejleszteni magam, és workshopokkal illetve magánoktatásokkal segítek a kollégáknak is. Egyik legfontosabb célom, hogy az esküvői fotózás presztízse Magyarországon is elérje azt a szintet, ami a nyugati világot jellemzi. Hiszem, hogy esküvőket fotózni csak türelemmel, szívből és szeretettel érdemes.

Bohács Róbert – Alelnök

Nagyszüleim tradíciókat tisztelő és vidéki neveltetésének köszönhetően, már gyerekkoromban megtanultam, melyek a régi magyar hagyományok. Felnőttként pedig még inkább érdekelni kezdett ez a népies irány, de leginkább a lakodalmas szokások, a legtöbb esküvőmet is a nagyapám tiszteletére az ő csizmájában és kalapjában vezettem le. Az esküvők iránit érdeklődésem már több mint tíz éve kezdődött el. Kiváló kommunikációs képességemnek köszönhetően könnyen megtalálom a hangot bárkivel, így nem volt kérdés, hogy olyan hivatást szeretnék, ahol emberekkel foglalkozhatok. A gondolataimat tettek váltották fel, ami után egyenes út vezetett az esküvők világába. Hiszem, hogy a mai rohanó világban maradandót alkotni szeretettel és alázattal lehet. A munkámban ezt képviselem. Azt szeretném, ha évek múlva is jó szívvel gondolnátok vissza az együtt töltött napra és nem úgy élnék az emlékezetetekben, mint ha csak egy résztvevője lettem volna. Arra törekszem, hogy olyan valaki jusson eszetekbe, aki jelenléte megnyugtatott, aki az esetlegesen felmerülő problémákat észrevétlen oldotta meg, akivel ti és a vendégeitek is nagyon jól érezték magukat.

Abonyi Attila – Alelnök

A 70-es években, tizenegy-két évesen egy tőlem 4 évvel idősebb ismerősöm által csöppentem bele ebbe, – az akkor még igencsak különleges – világba. Bár milyen hihetetlenül hangzik, de 13 évesen volt az első olyan általános iskolai bulim, amit már teljesen egyedül csináltam, mint „DJ”, – igaz még kissé félve szólaltam meg a mikrofonba. 16 évesen már olyan DJ-k mellett tanultam, mint pl. Arató András. Igencsak különc dolognak számított, hogy a 90-es évek elején már úgynevezett Nosztalgia bulikat tartottam, ahol nem az akkori megszokott 17-18 év körüli fiatalság volt a célközönség, hanem a 30-as és ettől korosabb szórakozni vágyók. Ebből adódóan volt az első esküvői megkeresésem is 1993-ban, ahol kb. egy 40 fős vendégsereget szórakoztattam reggelig. Amikortól már azt mondhatom, hogy az esküvői DJ szolgáltatás került előtérbe, az a 2006 – 2007-es évekre tehető. Ma pedig már évente kb. 40-45 esküvőn, és mellette jó néhány magán, és céges rendezvényen vagyok a „hangulatmanager”.

Agárdi Gábor – Alapító tag, volt alelnök

Agárdi Gábor néven láttam meg a napvilágot és a napjaim főállású fotósként telnek. Legkedvesebb témám az emberek fotózása, azon belül is az esküvők. Szeretem meglátni és megörökíteni azokat a pillanatokat, melyeket mások talán észre se vettek. Egy könnycsepp, egy mosoly, egy érintés. Munkám során nem csupán képeket készítek. Szeretném, ha ezek a fotók valamikor később egy történetet mesélnének el mindenkinek, aki látja őket, függetlenül attól, ott voltak-e vagy sem. Szeretem, hogy a munkám egyben a hobbim is, és folyamatosan boldog, vidám emberek között lehetek. Részese lehetek egy olyan fontos pillanatnak, mely minden pár részére az egyik legfontosabb nap az életükben.

  Barnaki Kamilla – Alapító tag, volt elnök

Több, mint 12 éve nevetek és ha kell örömömben sírok együtt a Párjaimmal és minden erőmmel azon vagyok, hogy a legjobb és legszebb napot tudjam számukra és az általam ajánlott szolgáltatókkal garantálni. Ami szerencsére működik is. Fontos számomra, hogy mindenki megkapja azt, amire vágyik, hogy a legmegfelelőbb emberekkel dolgozhassunk együtt egy-egy esküvőn és mosollyal az arcunkon élvezzük együtt minden percét az esküvőknek. Hogy a lehető legjobb tudásom adhassam hozzá azokhoz a közös elképzelésekhez, amelyekkel felkészülünk a nagy eseményre. Így hát “esküvőszervező” vagyok. És nagyon büszke arra, hogy az lehetek!

 Szegfi Róbert – Alapító tag

Esküvői fotográfus vagyok. 2008-ban kezdtem el fényképezéssel foglalkozni, akkor még lelkes kezdőként mindenre vadászva, ami él és mozog. Hamar ráébredtem, hogy bár a fák és a virágok is szépek, de a menyasszonyok még szebbek, s mivel az emberábrázolásban érzem magam otthon igazán, így nem volt más választásom, (igaz, ellenállni sem akartam) hagytam, hogy beszippantson az esküvők világa. Az események dokumentálása csak egy szegmens, az esküvői fotózás egy összetett egész, amiben megjelenítésre várnak elkapott pillanatok, érzelmek, hangulatok, és az egyedi látásmódot ezekben a képekben tudom én magam is leginkább megjeleníteni. Számomra az egyik legfontosabb szempont, hogy a grandiózus, festői látványvilággal operáló képek mellett túlsúlyban legyenek a pár szerelmét, szenvedélyét, szépségét előtérbe helyező, időtálló képek, melyek, remélhetőleg évtizedek múltán is az otthonok falát ékesítik. Ha szabad ilyet mondani, a kreatív fotózás a kedvencem, ezért is tekintek kihívásként azokra a párokra, akik azt gondolják, nem fotogének, és emiatt tartanak a beállított fotózástól. Jelentem: fölösleges, mert a humornál és közvetlenségnél nincs jobb oldószer, én pedig nem félek ezeket fegyverként használni. Mosolygó szerelmespárokat fotózni pedig az egyik legjobb dolog a világon!

 Simon Tamás – Alapító tag

Hobbi lemezlovasként kezdtem kisebb iskolai rendezvényeken, aztán mikor elmentem egy Dj iskolába és elvégeztem jött a kérdés, hogy mihez is kezdjek a megszerzett tapasztalattal. Nem akartam Klubokban zenélni, vagy olyan helyen, ahol zeneileg be vagyok határolva. Kicsit a kihívást is kerestem benne, mert az Esküvőkön több korosztálynak megfelelni tényleg igényel nem kevés hozzáértést és tapasztalatot. Majd mikor megtudtam ki is az a Ceremóniamester és egy Ceremóniamester tanfolyamot elvégeztem már nem csak Dj-ként, hanem Ceremóniamesterként is segítettem a párokat, de ezt a két feladatot soha nem egyszerre végzem. Úgy gondolom a minimum az, hogy azt a minőséget adom a pároknak, amit én is elvárnék a saját esküvőmön. 2013 óta nem kevés tapasztalatot szerezve, nem kevesebb lendülettel, mint akkor, várom az új párok jelentkezését, akiknek a nagy napját széppé tehetem, mert számomra nincs nagyobb megtiszteltetés, mint mikor rám bíznak egy ilyen szép feladatot. Segíteni a párnak, összekovácsolni a szolgáltatókat és úgy levezetni életük egyik legfontosabb napját, hogy közben minden ”Perfect” legyen.

 Mészáros Balázs – Alapító tag

2004 óta foglalkozom fotózással, rendezvények és stúdiófotózás tárgykörben. Az elmúlt években fő profilommá vált a fotósok technikai és szakmai fejlődésének segítése, ezért is hoztunk létre egy vállalkozást, mely a fotózás szerelmeseinek biztosít megbízható, és minőségi választékot.

 Vincze-Kátai Dóra – Alapító tag

Grafikusként dolgozom esküvőkre és más rendezvényekre. 2010-ben készítettem az első meghívóimat, akkor még csak közeli ismerősöknek. Már ennyi is elég volt ahhoz, hogy az esküvők világa elvarázsoljon, és – teljesen felforgatva az addigi terveimet – esküvői szolgáltatóvá váljak. Kezdőként hatalmas segítség volt, hogy tudtam tapasztalatot cserélni olykor egy-egy szolgáltatóval, és az esküvők világában eltöltött idő alatt egyre biztosabb lettem benne, hogy kell egy csapat körénk. Kellenek a kollégák, a segítő szándék, a tapasztalatszerzés, a fejlődés, és a munka örömében való osztozás. Ehhez szeretnénk biztos alapot építeni szolgáltatótársainknak, az ifjú pároknak pedig segítő kezet nyújtani a jobb tájékozódáshoz esküvőjük szervezésében.

 Vanyur Dominik – Alapító tag

Mindig is elvarázsolt, hogy a technika segítségével olyan pillanatokat tudunk megragadni, emlékeket megőrizni, ami elődeink számára elképzelhetetlen volt. A fotózás iránti érdeklődésem is ebből a felismerésből fakadt és a fotózgatás, mint hobbi lassan kezdett átalakulni egy második szakmává. 2016 óta foglalkozom hivatásszerűen fotózással. Kezdetben a portré, illetve a családi fotózások töltötték ki az időmet, és később ezekhez társult az esküvő fotózás, ami végül is a fő irányvonalammá vált. Nagyon szeretem a természetes fények adta lehetőségeket megragadni, illetve a vakuk által nyújtott határtalan kreatív lehetőségeket kihasználni. Fotógráfusként fő célom, hogy az átadott képek tükrözzék azokat az érzelmeket, gesztusokat, amik igazi jelentést adnak a felvételeknek és valósan mesélik el a pár történetét.

 Dániel Mária Magdolna – Alapító tag

Közgazdász vagyok, aki fotógráfus, édesanya és sorolhatnám. Szeretek emberek közt lenni, szeretem meghallgatni őket, szeretem, amikor átadhatom a gondolataimat, tapasztalataimat, kezelhetem a konfliktusaikat, szeretem megismerni az embereket, ki hogyan gondolkozik. Ez az életforma a fotóimon is látszik. Én nem a csillogást a ruhán, sokkal inkább a szemben, az arcon lepergő könnyeket veszem észre, nekem ez megy, ez a specialitásom. Én sokkal inkább a lelket fotózom. Azt az igazságot szeretem előtérbe helyezni, amikor az adott személyt teljes valójában megmutathatom, a mindennapi gondolataival, örömével, bánatával, félelmeivel és erősségeivel egyaránt, azt gondolom, hogy egy fénykép akkor jó, amikor mindezt tartalmazza, hiszem, hogy az adott pillanatban mindennek látszani kell. Én nem csak a fényképező gép mögött kombinálok, én a szememben mindig is ezt tettem kisgyermek korom óta, erre akkor jöttem rá, amikor harmincvalahány évesen először tartottam fényképezőgépet a kezemben. Szeretem a munkám. Szeretek élni. Szeretek ennek a közösségnek a tagja lenni.

Egyesületünk titkára:

 Bárány-Szilfai Alida

2011-ben szerveztem az első esküvőt. Azóta tudom, hogy nekem ez az utam, ebben tudok kiteljesedni. Szenvedéllyel szeretem a munkám. Célom, hogy az esküvőszervező szakma ismert és elismert legyen Magyarországon. Szeretném, ha a szervezők, párok, és a többi szolgáltató mögött lenne egy olyan háttér, mely segítséget, megfelelő platformot, továbbképzési lehetőséget és egyfajta minőséget jelent mindannyiunk számára, ezért csatlakoztam örömmel az egyesülethez.