Kedves Érdeklődő!

Köszönjük megkeresését.

Minden állampolgárnak az alábbi rendeletek alapján szükséges eljárnia.

A jelenleg hatályos rendeletek alapján előreláthatólag augusztus 15-ig továbbra sem tarthatók rendezvények, de ha a járványügyi helyzet megkívánja a határidő akár meghosszabbításra is kerülhet.

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Kormányrendelet (http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=219312.382471) tartalmazza a rendezvényekre vonatkozó kötelezően betartandó szabályokat, melyek Budapest és Pest megyén kívüli területekre érvényesek:

A rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések:

6. § (1) A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.
(2) A vallási közösség szertartása, továbbá – a házasuló felek kivételével – a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság
megtartását.

Ennek értelmében a házasságkötő teremben többen is tartózkodhatnak, amennyiben az egészségügyi előírásokat betartják (pl.: 1,5 méteres távolság).

Lakodalom szabadtéri vagy zárt helyszínen nem tartható az Ön és környezete egészsége érdekében.

Pest megyében és Budapesten a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. Kormányrendelet (http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=218750.381553) szabályozza a házasságkötésre vonatkozó intézkedéseket:

4. § e) A házasságkötés és a temetés szűk családi körben.

A házasságkötő teremben kizárólag a szűk család tartózkodhat. Továbbá lakodalom szabadtéri vagy zárt helyszínen nem tartható.

Köszönjük együttműködését!

Üdvözlettel:
Ügyeleti Központ